hits

Makroner med sjokolade ganache og salt karamellsaus <3



Som sagt s ble det makroner her i heimen.

Er s lenge siden jeg har lagt dette. S trengte litt oppdatering!

Disse er himmelsk gode!

Og flger du oppskriften nye s klarer DU det ogs!

Ingrediensene til makronene:

100 gr eggehvite, ca 5 egg(romtemperert)

4 ss sukker

100 gram lyst mandelmel

200 gram melis

Wilton gelefarge ( i disse har jeg brukt litt rdgele fra wilton)

Du kan begynne sikte mandelmelet. I disse har jeg brukt Cacas sitt mandelmel som ikke er fettredusert.

Nr du har siktet mandelmelet skal du ha 100 gram.

Sikt det s en gang til med melisen.

Pisk eggehvitene til det begynner skumme. Tilsett sukker litt etter litt.

Marengsen skal ikke bli for stiv! Nr du ser den begynner bli hvit og du kan ta tippe bollen uten at den renner ut s er den klar!

Tilsett farge. Rr den inn forsiktig

Ha s i mandelblandingen. Rr hardt med slikkepott til du ser at du har ftt blandet det meste. Skal f ut luften.

S skal du vende det forsiktig! Viktig IKKE rre for mye! Nr du lfter opp slikkepotten skal det dryppe sakte.

Fyll s massen i sprytepose med rund sprytetip.

Spryt dem p stekebrett med bakepapir. Du skal spryte de ca like store som en 5 kroning! Og ha mellomrom mellom hver!

Og n det viktigste! Nr du er ferdige spryte ut makronene. Da skal de st i ca 50 min fr du steker dem.

Da fr de en skorpe rundt seg. Dette gjr at makronene vokser oppover.

Stekes p 150 grader i ca 14 min

Sjokolade ganache

150 gram flte

300 gram sjokolade

Varm opp flten til kokepunktet. TA kjelen av kokeplaten!

Legg sjokoladen oppi flten.

Rr om til det har smeltet og blitt en sjokoladesaus.

Avkjl!

Nr de er blitt kald kan du bare rre den opp med en gaffel og putte den oppi sprytepose med rund tip.

Eller s kan du piske den opp litt med maskin. S blir den litt luftigere.

Spryt ringer phalvparten av makronene som du har vendt med bakesiden opp pga skal fylle karamellsaus i midten.

Salt karamellsaus

150 gram flte

100 gram sukker

1/2 vaniljestang eller essens

50 gram meierismr

2 klyper maldonsalt

Ha sukkeret i en kjele og ha den p middels varme. Varm opp forsiktig fordi den svir seg fort. Da fr du en drlig smak p karamellen!

Nr den smelter s bare rister/vender du litt p kjelen. Ikke rr med noe nedi sukkeret.

I kjele nr 2 har du flte og vaniljestangen. Varmes opp til kokepunktet. Ta ut vaniljestangen.

Melkenhar du oppi kjelen med sukkeret nr sukkeret er ferdig smeltet.

Vr forsiktig! Det kan boble litt pga hy varme!

Rr godt med tresleiv.

La den avkjle i ca 10-15 min.

S rr inn smr og salt.

Hell sausen p sprytepose. Og fyll i midten p hver makron.

Lykke til folkens!

Disse er himmelsk gode!

Og bare kommenter vist det er noe dere lurer p.

ENJOY!

Vi blogges

#makroner #macarones #sjokolade #ganache #karamell #caramel #cacas #mandelmel

14 kommentarer

De s veldig gode ut!

h de s utrolig gode ut!

Malin: det var dem ogs ;-) <3

S helt fantastiske ut! Fr vann i munnen...

Cess: prv lag:-) de er kjempegod!:-)

Jeg har aldri smakt p makroner, men jeg har kjempe lyst til og lage makroner s kanskje jeg skal prve denne oppskrifta her engang ! :)

Ta gjerne en titt innom bloggen min, legg gjerne igjen en kommentar og :)

Hilde Pettersen

Hilde Pettersen

N m du slutte lage s mye godt;-)?disse m jo ogs prves! I helga blir det cupcakes ostekaker.:-)

Julie: tusen takk for kommentar. Og anbefaler lage makroner. Veldig enkelt og alle liker dt ;-) skal titte innom bloggen din. :-)

Hilde Pettersen: hehe m jo friste litt;-)
Cupcake ostekake!!?? Yummy!!

Disse s jo helt utrolig digg ut! m prve meg p lage makroner en dag :)

Legg meg gjerne til som bloggvenn!

livjudit: anbefales! Veldig kjekt nr enn fr det til:-)

Geir Kristian Knutsen

Geir Kristian Knutsen

ikke bare sg dem gode ut , dem var veldig gode og ;-)

Skriv en ny kommentar