Raspberry Blondies

 

Fikk som sagt kakeboken United states of cakes av Roy Fares til jul. Og mitt første forsøk fra den boken er hvit sjokolade brownies med bringebær. Hadde aldri prøvd hvit brownies før. Så var veldig skeptisk! Men smakte utrolig godt!!

Og med hvit belgisk sjokolade fra Select Flavour kan det IKKE bli bedre! mmmmm

 

Dette trenger du:

330 gr hvit sjokolade ( den beste får du fra nettbutikken til Select Flavour)

160 gr meierismør

220 gr mel

1 ts vaniljeekstrakt

1 ts

salt

3 egg, romtemperert

90 gr sukker

70 gr hvit sjokolade( knapper eller grovhakket)

Ca 30 friske bringebær

Sett ovnen på 165 grader, varmluft.

Smør kantene på en form, 30x21. Og dekk bunnen med bakepapir.

Smelt den hvite sjokoladen, vanilheekstrakt og smøret over vannbad.

Bland mel og salt i en bolle.

Visp eggene luftige i en annen bolle. Visp inn sukkeret.

Rør så inn sjokoladeblandingen.

Tillsett de tørre ingrediensene og bland godt.

Fordel røren jevnt i formen. Strø hvite sjokoladeknapper eller grov hakket hvit sjokolade over røren. Press bringebærene lett nedi brownien.

Stekes midt i ovnen i ca 25 min.

Kaken skal bli lett gylden. La den avkjøles helt og skjær den i biter.

Oppbevares kaldt. Men serveres romtemperert

 

Vi blogges;-)

 

#royfares #unitedstatesofcakes #love #blondie #brownies #raspberry #hvit #belgisk #sjokolade #godtno #bakemag #helenorgebaker #bakeblogg #kakeblogg #selectflavour #kake #barn #familie

Oslofru

06.01.2015 kl.16:11

Mmmm så gott :D

Leif Inge Bårdsen

06.01.2015 kl.16:28

Oslofru: takk! De var farlig gode. Ikke så bra start for sommer kroppen 2015!! Hehe

NILSEN

06.01.2015 kl.16:46

Disse må jeg prøve!

Tror du det vil fungere å bruke ekte vaniljesukker i stedet for vaniljeekstrakt? Får man tak i vaniljeekstrakt i vanlige matbutikker?

God kveld :)

Leif Inge Bårdsen

06.01.2015 kl.17:03

NILSEN: i den originale oppskriften er det vaniljesukker. Bruk 1 ss vaniljesukker. Jeg lager min egen. Rom og vaniljestanger.
God kveld:-)

Jeanette LA

06.01.2015 kl.17:12

Årh det så godt ut :-O

Leif Inge Bårdsen

06.01.2015 kl.17:18

Jeanette LA: så bra;-) bra det frister;-)

Kamilla Haaland

06.01.2015 kl.18:17

Yum!!
Leif Inge Bårdsen

Offshorearbeider som til tider bor på kjøkkenet når jeg er hjemme på fri. Disker opp alt fra middag, bakst og desserter. Prøver å få lagd det slik at alle kan få det til på sitt eget kjøkken. Alt som ser fancy ut trenger ikke være så veldig avansert å få til hjemme;-) Håper å gi andre matglade inspirasjon med matbloggen min. Sponsing/samarbeid ta kontakt på: Yada1979@msn.com

Bloggdesign

Reklamer

Finalist 2015 - Norges Beste Bakst
hits