hits

American cheesecake in a jar with norwegian apples and delicious salty caramel sauce



Denne godbiten her hentet jeg inspirasjon fra flymaten til Norwegian nr jeg skulle hjem fra Miami. Den var veldig god. Men litt for st for meg.

S da ville jeg lage min egen vri. Med friske syrlig eplemos lagd av norske epler. Med ett lag med rmmetopping og salt karamellsaus.

Og for si det snn! Resultatet ble FANTASTISKT!

Jeg stekte ogs ostekakene i vannbad. Som gjorde at den ble super kremete. Denne anbefales prve!

Og den er perfekt til ha i fryseren p lur. Og n p denne rstiden. Med innekos og noe godt i glasset. S er jo dette en perfekt kake servere til dine gjester. Eller ta med til kaffebesket;-)

Oppskriften er veldig enkel.

Karamellsausen og eplemosten kan ogs lages dagen fr. Om du har hastverk s kan du bde kjpe eplemost og karamellsaus ferdig i butikken.

Men anbefaler lage det selv.

Glassene jeg brukte har jeg kjpt p Sstrene Grene. Det blir 6 stk ostekaker

Dette trenger du

Bunn:

6-8 digestive kjeks

30 gr sukker

2-3 ss meierismr

1/2 ts kanel

Finknus kjeksen. Bland sammen med sukker, kanel og smeltet smr til en masse.

Fordeles p 6 glass. Spar p litt av kjeksmassen til smuldre p toppen av kaken

Ostemasse:

350 gram kremost

125 gr sukker

1 1/2 ss sitronsaft

1 vaniljestang eller en ts vaniljeekstrakt

2 egg

en liten klatt med rmme

Pisk alt sammen i en bolle og tilsett ett og ett egg om gangen.

Piskes til den er godt blandet.

Da skal ostemassen fordeles i glassene.Her brukte jeg en sprytepose for fylle glassene.

Ta en ildfast form sett glassene i. Fyll opp med vann slik at glassene blir dekket ca 1/3 med vann. Bruk varmt kranvann.

Stekes p 120 grader. Midt i ovnen i ca 40 min.

Den skal vre fast men fortsatt litt lsere i midten nr du rister litt p glasset.

Topping:

2 dl rmme

1-2 ss sukker

1/2 vaniljestang eller en 1/2 ts vaniljeekstrakt

Taes p rett etter at kakene er ferdig stekt. Da vil rmmen bli litt mer flytende pga varmen og letter fordele den opp kakene.

Da er det eplemos:

5-6 norske epler

100 gr sukker

1/2 dl vann

1/4 ts kanel (valgfritt med kanel. Men synds eple og kanel er som hnd i hanske)

Del eplene i terninger. Ha dem s i en gryte med sukker og vann. Kokes til eplene blir mre.

Avkjles!

Siste toppingen;-)

Salt karamellsaus

150 gram flte

100 gram sukker

1/2 vaniljestang eller ekstrakt

50 gram meierismr

2 klyper maldonsalt

Ha sukkeret i en kjele og ha den p middels varme. Varm opp forsiktig fordi den svir seg fort. Da fr du en drlig smak p karamellen!

Nr den smelter s bare rister/vender du litt p kjelen. Ikke rr med noe nedi sukkeret.

I kjele nr 2 har du flte, salt og vaniljestangen. Varmes opp til kokepunktet. Ta ut vaniljestangen.

Flten har du oppi kjelen med sukkeret nr sukkeret er ferdig smeltet.Vr forsiktig! Det kan boble litt pga hy varme!

Rr godt med tresleiv p svak varme til alt av karamell er opplst.

La den avkjle i ca 10-15 min.

S rr inn smr.

Avkjl

Hell sausen p sprytepose. Det vil bli karamellsaus igjen. Ha den i frysa. Eller ha den p ett glass i kjleskapet. Bruk den til andre kaker, p iskremen etc

Nr kakene er avkjlt fyller du p ett lag med eplemos. Spryt s ett lag med karamellsaus. Og til slutt ett lite dryss med kjeksmasse p toppen.

Disse kan oppbevares i kjleskapet i en uke++ Ogs perfekte til fryses!

Hper det smaker!

Vi blogges;-)



#american #amerikansk #cheesecake #ostekake #americancheesecake #amerikanskostekake #eplemos #norskeepler #epler #apples #norwegianapples #salty #caramel #salt #karamell #saltycaramelsauce #saltkaramellsaus #saus #sauce #bakeblogg #kakeblogg #bloggerne #maleblogg #bakemag #kkspis #nrkmat #side2 #nettavisen #matblogg #norwegian #sstrenegrene #sostrenegrene #cakeinajar #cheesecakeinajar #instacake #cakeporn #pinterest #bakeglede #bakelyst #kakepglass #matprat

3 kommentarer

Yummi!

Lurer p om det er riktig at det skal eplemost i oppskriften? Det er jo saft/juice...

Lillian: eplemos som i syltety:-)

Skriv en ny kommentar