hits

Caprice Chocolatecake

 

Denne saftige gode sjokoladekaken her hadde jeg ingen aning p hva jeg skulle "dpe".

Jeg var p harrytur i Sverige og kom over disse boksene med kjeksruller/wafer rolls. Og ideen var plantet!

Ordet Caprice betyr (om jeg ikke tar helt feil) Impuls, innfall etc. S passet jo ganske bra kalle sjokoladekaken for Caprice da;) 

 

Kaken er fylt med deilig melkesjokoladekrem, salt karamellsaus og ostekrem med bringebr<3

 

Her fr dere oppskriften:

 

Kakebunn

400 g sukker

250 g meierismr

2 dl lunket vann

200 g sjokolade

8 stk egg

12 g bakepulver

2 ss bakekakao

8 g vaniljesukker

300 g mel

 

Melkesjokoladekrem

 

5 dl flte

400 gr melkesjokolade

1 ss meierismr

 

Ostekrem med bringebr

 

200 gr Philidelpia ost

100 gr romtemperert meierismr

300 gr melis

1 ts vaniljeekstrakt

100 gr bringebr

2 ts bringebrpulver ( Mill og Mortar)

 

Salt karamellsaus

150 gram flte

100 gram sukker

1/2 vaniljestang eller essens

50 gram meierismr

2 klyper maldonsalt

 

Ha sukkeret i en kjele og ha den p middels varme. Varm opp forsiktig fordi den svir seg fort. Da fr du en drlig smak p karamellen!

Nr den smelter s bare rister/vender du litt p kjelen. Ikke rr med noe nedi sukkeret.

I kjele nr 2 har du flte og vaniljestangen. Varmes opp til kokepunktet. Ta ut vaniljestangen.

Melken har du oppi kjelen med sukkeret nr sukkeret er ferdig smeltet.

Vr forsiktig! Det kan boble litt pga hy varme!

Rr godt med tresleiv.

La den avkjle i ca 10-15 min.

S rr inn smr og salt. Om du ikke har tid til lage karamellsaus s er det lov til jukse! De har ferdig saus i butikken som er veldig god;)

 

Pynt

 

1 1/2 boks med Caprice wafer rolls

1 1/2 boks med friske bringebr

Gullstv

 

 

Slik gjr du det:

 

Start med sette ovnen p 160 grader.

Smelt smr og sjokoladen sammen i en gryte.

Pisk eggedosis av eggene og sukkeret.

Sikt alt det trre.

Rr smr og sjokoladeblandingen inn i eggedosisen.

Ha oppi vannet.

Vend det trre inn i massen.

Ha rren i en smurt rund form. Jeg brukte to former som er 18 cm. Fyller dem 2/3.

Fr du litt rre til overs? Perfekt til bruke til lage noen cupcakes av resten.

Stekes p 160 grader i ca 30-40 min.

Sjekk med en tannpirker i midten av kaken nr tiden er ferdig. Den skal komme ut ren nr den er ferdig stekt. Avkjles i kakeformen.

Cupcakene stekes i ca 18-20 min. 

 

Til melkesjokoladekremen s hakker du opp sjokoladen og har den I en skl. Varm opp flten til kokepunktet.

Hell s flten over sjokoladen. LA den st uten rre I den I ett par minutter. Rr s til den blir fin og blank. Rr inn smret. Dekk til og sett den til avkjling I kjleskapet.

Denne br lages natten fr slik at den fr satt seg. Eller minst 5-6 timer fr.

 

Nr kremmen er ferdig avskjlt s er det bare piske dem opp til den blir fin og tykk.

 

Sett den I kjleskapet mens vi lager ostekremen.

 

Pisk opp ost og smr til det blir godt blandet og luftig. Pisk i melis og vaniljeekstrakt.

Bringebrene skal du mose med en gaffel. S her kan du fint bruke frosne bringebr. Da de er billigerer enn friske, Nr du har most dem. Sil dem s gjennom en sikt for fjerne frene. Du trenger ikke gjre det. Men jeg synds ikke det er s digg med masse fr i kremen. Vend s bringebrpureen og bringebrpulveret i ostemassen. Blir ostekremen for blt? Rr inn litt mere melis og sett den kaldt.

 

Da er det p tide fylle kaken:)

Del hver bunn i to. Gjerne trim av toppen av kaken vist den er ujevn fr du deler kakene.

Sett frste kakedel p ett kakefat. Smr p ett lag med melkesjokoladekrem. Fyll s en sprytepose med melkesjokoladekrem. Bruk ogs en rund sprytetupp. Spryt en sirkel rundt ytterste kanten p kakebunnen. Fyll s p med salt karamellsaus i midten. Viktig ikke ta p for mye. Selv om det er veldig fristende!;) Fordi kaken blir veldig ustabil. Anbefaler stikke inn grillpinner/sugerr inn i kaken nr den er ferdig fylt. Om fristelsen blir for stor med g "over board" med karamellen;)

Sett s p ett nytt kakelag. Smr p ett lag med melkesjokoladekrem. Spryt en kant rundt slik som du gjorde med forrige lag. Ha s ostekremen i midten. Fortsett med tredje laget. Da repeterer du fra frste fyllet.

Smr opp sidene og toppen p kaken med melkesjokoladekrem. Her trenger det ikke vre helt perfekt. Sett kaken og resten av kremen i kjleskapet. Kaken kan f sette seg litt. Ca 30 min. Stryk s resten av kremen p kaken til den er dekket helt.

Sett p kjeksruller langs sidene p kaken. Sett p friske bringebr p toppen av kaken. Dryss p litt gullstv med en pensel over bringebrene til slutt.

 

 

VOILA! Hper det smaker!

Gratulerer ogs alle kvinner der ute med kvinnedagen. Denne kaken er til Dere! <3

 

Vi blogges;)

 

#kvinnedagen #kvinnedagen2018 #kakeblogg #sjokoladekake #chocolatecake #raspberrycreamcheese #chocolatelover #chocoholic #cakeporn #milkchocolatecream #milkchocolatefrosting #saltycaramell #saltkaramell #ostekrem #helenorgebaker #godtno #bakelyst #pinterest #oluflorentzen #bakelyst #bringebrstv #gullstv #millogmortar @oluf_lorentzen #cakeoftheday #caprice #capricewaferrolls #papadopoulos

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar